У Хмельницькому пройшов тренінг для молоді, що зацікавлена в роботі місцевих депутатів

3105.2024
image

30 травня у Хмельницькому пройшов тренінг для молоді “Майстерня помічника депутата міської ради”. Навчання відбулось в рамках ініціативи “Молодь у місцевому самоврядуванні” з метою підвищення рівня знань та компетенцій у молоді щодо діяльності місцевих депутатів.


Захід організовано громадською організацією «Хмельницька ініціатива» в межах громадської кампанії “Атестація депутатів місцевих рад”. Участь у навчанні взяли представники учнівської, студентської молоді, громадських організацій тощо.

Під час тренінгу учасники познайомилися з організацією роботи депутата міської ради та дізналися багато цікавих інсайдів безпосередньо від самих обранців/помічників, які стали спеціально запрошеними гостями тренінгу. Найбільше  під час “години запитань” молодь цікавилася у депутатів, як саме вони набирають команду помічників, про реалії роботи та які насправді обов’язки у помічників міського депутата. Окремо учасники працювали з реальними кейсами з діяльності депутатів, щоб розвинути вміння і навички з вирішення нестандартних ситуацій, що можуть виникнути під час роботи з депутатом.

«Такі заходи крім просвітницької мети мають і цілком практичні результати. Зокрема, кілька учасників вже виявили бажання стати помічниками місцевих депутатів», зазначив голова ГО «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко.

Крім Хмельницького, тренінги для молодих людей “Майстерня помічника депутата міської ради” проходять в 15 містах-обласних центрах: Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницький, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Рівне, Суми, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів.

 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.

За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:

На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»