Жоден депутат Хмельницької міської ради не прозвітував про свою роботу за 2023 рік

1705.2024
image

Експерти громадської організації “Хмельницька ініціатива” в рамках всеукраїнської громадської кампанії “Атестація депутатів місцевих рад” проаналізували, як минула звітна кампанія обранців міста Хмельницький за 2023 рік діяльності.

Хмельницька міська рада у 2020 році оновила Регламент роботи та встановила граничні терміни звітування депутатів: “не пізніше першого кварталу наступного за звітним роком”. Відповідно, очікувалось, що до 1 квітня депутати повинні були надати свої звіти.

Проте станом на 1 травня 2024 року жоден депутат Хмельницької міської ради не прозвітував про свою роботу за минулий рік.

Крім того, чинний Регламент ради передбачає щорічне звітування депутатських фракцій. Жодна з фракцій Хмельницької міської ради наразі не прозвітувала про свою роботу за попередній рік.

Варто нагадати, що за перший рік каденції (2020-2021) відзвітували 37 депутатів ради. А минулого року, попри воєнний стан, 16 депутатів все ж прозвітували перед жителями про свою діяльність у 2022 році. З них 12 депутатів - на відкритих зустрічах у стінах міської ради. 

Торік депутати Олександр Сидорук, Віталій Коліщак, Катерина Заганяч та Сергій Костецький оприлюднили спільний звіт на своїх сторінках у соціальній мережі facebook.

 

 

Нагадаємо, згідно зі статтею 16 закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, “депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян. Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями”. 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»