Про що пишуть депутати хмельницької громади у соціальних мережах?

1710.2023
image

Всі депутати Хмельницької міської ради зареєстровані у соціальній мережі Фейсбук. З них 20 депутатів, а це 48% загального складу, не використовують соціальну мережу як додатковий канал комунікації з мешканцями. Громадська організація “Хмельницька ініціатива” в межах громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" дослідила як використовують соціальну мережу Фейсбук депутати Хмельницької міської ради.

 

Найактивнішими депутатами у мережі за останній рік виявились Ігор Галкін, Валентина Гесаль, Анатолій Левчук, Анастасія Шевчук, Віталій Діденко, Сергій Золотухін, Віталій Коліщак, Олег Яницький,  Роман Ужва.

Валентина Гесаль та Ігор Галкін активно спілкуються з мешканцями в коментарях.


Вісім депутатів:  Юрій Вавринюк, Наталія Зимак-Закутня, Ярослав Каюк, Алла Кривак, Володимир Пекарський, Юрій Шелест та Юрій Решетнік не роблять власних дописів про депутатську діяльність та регулярно публікують на своїх сторінках дописи міського голови.

 
 

Анатолій Левчук та Віталій Коліщак протягом поточного року нагадували жителям про розклад час та місце депутатських прийомів громадян.


Загалом, хмельницькі депутати не пишуть на своїх сторінках про обговорення бюджету на 2024 рік, підготовку до опалювального сезону та не проводять активного обговорення проектів рішень.

Здебільшого дописи депутатів стосуються волонтерської роботи. Є також дописи абсолютно різної інформації, котра не стосується депутатської діяльності. Проте, варто нагадати, що у час, коли не завжди є змога проводити особисті зустрічі через воєнний стан, соціальні мережі, зокрема Фейсбук, може стати основним комунікаційним майданчиком для місцевих депутатів.

 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння підвищенню рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 15 міських рад обласних центрів України та міста Києва, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»  «Атестація депутатів  місцевих  рад»  реалізується  за  підтримки  Національного  фонду  демократії  (NED,  США)   та  Міжнародного  фонду «Відродження».  За реалізацію заходів проєкту в 16-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій.