У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ПРОВЕЛИ ОЦІНКУ ДЕПУТАТІВ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

0507.2023
image

В Хмельницькому презентували оцінку діяльності депутатів Хмельницької міської ради за підсумками 2-го року повноважень.

Під час заходу спікери презентували дослідження у якому за об’єктивними та експертними оцінками було підсумовано діяльність кожного депутата Хмельницької МР.

Також, учасники заходу могли ознайомитися з  критеріями, за якими проводилися оцінювання та за якою шкалою балів ставилися оцінки. Ключовими критеріями оцінювання стали декілька показників, зокрема відвідування сесій, загалом більшість депутатів, а саме 22 були присутніми на понад 90% пленарних засідань, решта дещо менше. Крім того, брали до уваги роботу в депутатських комісіях, проведеннях особистих прийомів, оприлюднення публічної інформація, а також враховували думки 10 експертів. За кожний критерій можна було ставити оцінку, від 0 до 5.

Також особливу увагу приділили темі звітності депутатів перед виборцями. Зокрема про свою роботу перед громадскістю торік доповіли лише 16 місцевих обранців із 42. Оцінювали обранців і за відкритістю. На початку повномасштабного вторгнення на сайті Хмельницької міської ради не було доступу до інформації про депутатський корпус. Проте згодом біографічні відомості там знову розблокували. Відновили і традиційний прийом громадян. Лише 9 обранців не проводять його особисто, замість них це роблять помічники.