Хмельницькі депутати прозвітували та поділились думками щодо розвитку громади

2402.2023
image

22 лютого у Хмельницькому відбулась зустріч-обговорення «Хмельницький: сьогодення та майбутнє» за участі депутатів Хмельницької міської ради та представників громадських організацій. Ініціювала зустріч громадська організація «Хмельницька ініціатива» в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад».

На початку зустрічі присутні депутати коротко прозвітували про свою роботу у 2022 році. Всі відзначили порівняну низьку активність мешканців у  2022 році, порівняно з попереднім. Найбільш активними мешканці були у період відключення електроенергії в місті та звертались до депутатів за поясненням ситуації. Найбільшою проблемою у розрізі виконання депутатських повноважень були обмеження на витрати з місцевих бюджетів. Саме через це відбувались лише поточні ремонти вулиць та тротуарів та прибудинкових територій. Значну увагу депутати приділяли початку опалювального сезону та питанням ремонту систем теплопостачання. Комунікація з мешканцями перемістилась у соціальні мережі.

Голова фракції «Команда Симчишина» Віталій Підгайчук розповів, про важливі рішення прийняті у 2022 році. Серед них було виділено перейменування вулиць міста, встановлення двох світлофорів, запуск на маршрут нових автобусів. Депутати Анастасія Шевчук та Юрій Решетнік під час звітування розповіли про роботу з міжнародними організаціями та залучення позабюджетних коштів у громаду.

Голова фракції «Європейська Солідарність», Олександр Василишин, розповів, що у 2022 році депутатська робота була спрямована на підтримку територіальної оборони та військових частин, котрі базуються у громаді.

Голова фракції «Слуга народу», Роман Ужва, розповів про допомогу у облаштуванні системи оповіщення в громаді та роботу зі зверненнями громадян.

Окрім міста Хмельницького, депутатська робота проводилась і у інших населених пунктах громади. Зокрема, було ліквідовано стихійні сміттєзвалища у кількох селах.
 

В іншій частині зустрічі відбулось обговорення пріоритетних напрямків розвитку громади. Щодо економічного розвитку депутати вважають важливим повноцінний запуск Індустріального парку та створення сприятливих умов для роботи релокованого бізнесу. Важливим в цьому аспекті буде відновлення роботи аеропорту «Хмельницький». Окремо депутати наголосили на важливості розбудови транспортної мережі та облаштуванню платних паркінгів у Хмельницькому. Присутні представники громадських організацій звернули увагу на необхідність адаптації військових та їх родин після звершення війни. Депутати підтримали цю пропозицію та зауважили, що така програма адаптації потрібна не лише на місцевому, але й на всеукраїнському рівні.