Чи спілкуються з жителями через соціальні мережі депутати Хмельницької міської ради?

1410.2021
image

Згідно дослідження компанії Research & Branding Group Фейсбук найпопулярніша соціальна мережа в Україні. Громадська організація “Хмельницька ініціатива” дослідила як використовують соціальні мережі депутати Хмельницької міської ради для комунікації з жителями.

 

Всі депутати Хмельницької міської ради зареєстровані у соціальній мережі Facebook. Проте, лише частина використовує її як додатковий канал комунікації з жителями міста. 

Зокрема, Світлана Баранська, Людмила Головко, Максим Мураховський, Оксана Піддубна, Олександр Скочеляс, Сергій Болотніков та Валентина Тимошенко не пишуть на своїх сторінках про свою політичну діяльність.

Частина депутатів Хмельницької міської ради мають свої окремі сторінки, як публічні особи, але ведуть їх у різний спосіб. Віталій Діденко, Анатолій Левчук та Роман Ужва активно ведуть окремі сторінки, де пишуть про свою роботу та розміщують інформацію про прийом мешканців.

 

 

Інна Ящук не системно пише про свою депутатську роботу на окремій сторінці. Зокрема, остання інформація про прийом мешканців була лише у травні цього року. Олександр Семенюк на своїй окремій сторінці не пише про прийом мешканців, проте розмістив номер контактного телефону.

Анастасія Ярова, Олег Яницький, Сергій Золотухін попри наявність окремих сторінок найбільш активно висвітлюють свою роботу на особистих профілях у соціальній мережі Фейсбук.

 

Крім них, активно ведуть свої особисті сторінки у мережі Фейсбук та пишуть про депутатську роботу: Ігор Галкін, Валентина Гесаль, Катерина Заганяч, Ярослав Каюк, Вікторія Коваль, Віталій Коліщак, Сергій Костецький, Анна Маєвська, Ігор Олійник, Віталій Підгайчук, Володимир Пекарський, Юрій Решетнік, Олександр Сидорук, Юрій Туровець, Віталій Худецький, Анастасія Шевчук та Юрій Шелест.


 

Згідно досліджень у 2021 році Інстаграм став третьою за популярністю соціальною мережею в Україні після Фейсбуку та Ютубу. Проте депутати Хмельницької міської ради не надто активно використовують її як додатковий майданчик для комунікації з мешканцями. Зокрема, про свою депутатську діяльність пишуть лише представники партії “Команда Симчишина”, Віталій Діденко, Віталій Підгайчук, Анна Маєвська, Ігор Олійник, Володимир Пекарський, Юрій Решетнік, Анастасія Шевчук, Юрій Шелест та Олег Яницький.


 

  

 

 

 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка вебплатформи «Місцеві депутати. Атестація».