Хмельниччина у 2019 році посіла 18 місце у всеукраїнському рейтингу Економічної інтеграції з Європейським союзом

2105.2021
image

21 травня у Хмельницькому відбулась регіональна дискусія «Економічна інтеграція Хмельницької області до європейського економічного простору».

За результатами розрахунку Індексу євроінтеграційного економічного поступу України та Хмельницької області у 2019 році Хмельницька область зайняла 18 місце. Що на чотири позиції нижче за попередній рік.

 

 

Серед усіх показників Хмельниччина найкраще експортує послуги до ЄС. Найгірша ситуація з інформаційною підтримкою економічного вектору європейської інтеграції та інституційною підтримкою євроінтеграційного економічного поступу з боку Хмельницької ОДА.

«Такі рейтинги показують не тільки поточну ситуацію, але й можливості розвитку інтеграційних процесів економіки Хмельницької області з Європейським Союзом», зазначила аналітик громадської організації «Хмельницька ініціатива», Романа Михайлишин.

З результатами дослідження усі бажаючі можуть ознайомитись за посиланням.

 

Контактна особа: Олег Черненко 097 440 94 54

 

Захід проводився в рамках проекту «Індекс євроінтеграційного економічного поступу: посилення підтримки громадянського суспільства у впровадженні проєвропейських економічних реформ в регіонах України», що реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень та Асоціацією регіональних аналітичних центрів за сприяння Програми «МАТRA» Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Партнером проекту в Хмельницькій області є громадська організація «Хмельницька ініціатива» .