Що відомо про новообраних міських депутатів із сайту Хмельницької міської ради?

0102.2021
image

Що відомо про новообраних міських депутатів із сайту Хмельницької міської ради.

 

26 листопада 2020 року пройшла перша сесія Хмельницької міської ради восьмого скликання. Депутатський корпус оновився на 70%. Познайомитись з депутатами мешканці міста можуть на офіційному сайті Хмельницької міської ради. Громадська організація «Хмельницька ініціатива»  в рамках кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» вирішила перевірити, наскільки повною є інформація на сторінках депутатів станом на 25 січня 2021 року.

13 депутатів Хмельницької міської ради попереднього скликання було переобрано: Сергій Болотніков, Юрій Вавринюк, Олександр Василишин, Словян Воронецький, Людмила Головко, Віталій Діденко, Сергій Золотухін, Віталій Коліщак, Олександр Сидорук, Олександр Скочеляс, Віталій Худецький, Олег Яницький, Анастасія Ярова.

Що ж стоусється освіти депутатів, то 39 обранців мають вищу освіту. Середня освіта у секретаря Віталія Діденка та Олега Яницького, середня спеціальна у Тараса Бойцерука.


У біографічних даних мешканці міста мають можливість ознайомитись з фракційною приналежністю та партійністю депутатів. Варто зазначити , що у Віталія Коліщака, Максима Мураховського, Віталія Діденка та Анастасії Шевчук відсутня інформація про партійність. Ще 24 депутати із 42 – безпартійні. Усі депутати Європейської солідарності та Батьківщини є членами відповідних партій. У фракції «За майбутнє» жоден депутат не має партійного квитка. У Слуги народу членом партії є лише Роман Ужва. А у КомандіСимчишина, наразі 10 безпартійних з 26 депутатів.

Хмельничани можуть також ознайомитись з поточним місцем роботи депутатів. Зокрема 14 депутатів працюють як фізичні особи-підприємці. 13 депутатів отримують заробітну плату з міського бюджету. Десять депутатів працюють керівниками підприємств різних форм власності. Попередні місця роботи вказані лише у 19 депутатів.

Одним із нововведень минулого скликання бла наявність номеру телефону для контактування з депутатом. Проте, наразі, лише 21 депутат має таку інформацію на своїй сторінці.

Цікавим є той факт, що декларації за 2019 рік розміщені лише на сторінках переобраних депутатів.

 

 

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати в соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація».
На платформі Атестація депутатів місцевих рад.
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»
 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснюється оцінювання та про його результати можна дізнатись на сайті організації.


Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Хмельницькому за реалізацію ініціативи відповідає громадська організація «Хмельницька ініціатива».