З 26 депутатів Хмельницької міської ради, що балотуються повторно лише п’ятеро – від тих же партій що й у 2015 році

1410.2020
image

13 депутатів Хмельницької міської ради не балотуватимуться цьоггоріч ні у Хмельницьку міську ні в обласну ради. Серед них Руслан Афійчук, Лев Бірюк, Микола Барабаш, Ігор Добжанський, Микола Заганяч, Ірина Ковальчук, Михайло Кривак, Богдан Міхняк, Олександр Полудніцин, Наталія Собко, Андрій Черніцький, Ігор Ялоха, Володимир Ясенко.

Серед чинних депутатів троє балотуватимуться від новоствореної партії «Команда Симчишина» до Хмельницької обласної ради: Леся Герасимчук та Тетяна Калюжна, депутатки Хмельницької міської ради від ВО «Свобода», Григорій Галкін - депутат міської ради, обраний від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», котрий нині позафракційний. Від партії «Команда Семчишина» до Хмельницької міської ради балотуватимуться депутати від Свободи Анастасія Ярова, Олег Яницький, Роман Цимбалюк та Віталій Діденко. Окрім них, до списку Команди Симчишина до Хмельницької міської ради увійшли чинні депутати ради: Сергій Болотніков (депутат від партії «За конкретні справи»), Юрій Вавринюк (депутат від партії «Об’єднання «Самопоміч»), Словян Воронецький (депутат від партії ВО «Батьківщина»), Людмила Головко (депутатка від партії «Об’єднання «Самопоміч») та Андрій Кветко (депутат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», позафракційний).

За списком партії «за майбутнє» до Хмельницької міської ради балотується п’ять чинних міських депутатів. Серед них двоє нинішніх обранців від партії «Поруч» Олександр Сидорук та Тетяна Нагорна. Варто зазначити, що низка партій Хмельниччини оголосила про похід до місцевих рад у списках політичної  сили «За майбутнє», серед них і політична партія «Поруч». Чинні депутати міської ради Віталій Коліщак (обрано від Об’єднання «Самопоміч», перейшов у фракцію ВО «Батьківщина»), Олександр Мазурук (обрано від партії «За конкретні справи») та Олег Певнєв (обраний від парті ВО «Батьківщина»). Всі чинні депутати, що повторно балотуються утворили у міській раді депутатську групу «За майбутнє». Крім них до складу утворення увійшли депутати від партії Поруч Микола Заганяч та Ігор Добжанський, проте вони не балотуються на цих місцевих виборах.

До виборчого списку партії «За конкретні справи» у Хмельницьку міську раду увійшли чинні депутати від цієї політичної сили Анатолій Собко, Сергій та Віктор Паламарчуки. Крім них, повторно спробує стати депутатом міської ради В’ячеслав Мороз, обраний від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», нині позафракційний.

За списками Європейської Солідарності у Хмельницьку міську раду балотуються двоє колишніх діючих депутатів від Об’єднання «Самопоміч» Сергій Золотухін та Олександр Василишин. Крім них, від цієї політичної сиди балотується чинний голова фракції ВО «Батьківщина» Станіслав Мельник. Єдиним кандидатом від Європейської Солідарності, котрий став депутатом Хмельницької міської ради від Блоку Петра Порошенка став Василь Триняк.

Від ВО «Батьківщина» повторно балотуються троє депутатів, обраних у 2015 році від Об’єднання Самопоміч: Віталій Худецький, Дмитро Палій та Ігор Мельничук. Зауважимо, що ці депутати у 2018 році оголосили про перехід у фракцію Батьківщини. Олександр Скочеляс, обраний депутатом від ВО «Батьківщина», знову спробує пройти до Хмельницької міської ради від цієї партії.

Нагадаємо, ГО «Хмельницька ініціатива» проаналізувала звітність депутатів Хмельницької міської ради про роботу у 2019 році.