15 депутатів Хмельницької міської ради досі не прозвітували про свою роботу 2019 році

0809.2020
image

Звітування депутата ради щонайменше раз на рік, передбачено Статтею 16 Регламенту  Хмельницької міської ради. Дата проведення звітів депутатів доводиться до відома громадян не пізніше, ніж за14 днів до їх проведення через міські засоби масової інформації, квартальні, вуличні, домові комітети та органи самоорганізації населення. Кінцевої дати для звітування за попередній рік не вказано в жодному документі Хмельницької міської ради.

Із 40 депутатів Хмельницької міської ради письмові звіти на офіційному сайті ради оприлюднили 9 депутатів. 15 депутатів взагалі не прозвітували. У Хмельницькій міській раді існує єдина практика звітування - публічні звіти на округах.

Публічне звітування депутатів міської ради проходить у різний час і, зазвичай починається у листопаді звітного року на відкритій зустрічі. Для цього обирають приміщення шкіл, будинків культури, управляючих компаній, приміщення органів самоорганізації населення (комунальну власність) в межах своїх округів. Повідомлення про публічні звіти розміщують на сайті ради та соціальних мережах.

Всім п’ятьом критеріям, визначеним у законі України «Про статус депутатів місцевих рад» відповідають звіти депутатів Богдана Міхняка, Василя Триняка та Ігоря Мельничука. Відповідно чотирьом критеріям відповідають звіти Михайла Кривака, Станіслава Мельника та Анатолія Собка, трьом критеріям – звіт Ігоря Ялохи, двом – звіт Віталія Коліщака та Словяна Воронецького.

Представники громадської ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад» відмічають, що для того, щоб зрозуміти, чи варті нинішні місцеві депутати нашого голосу на виборах, необхідно знати, як вони представляли інтереси громадян в попередні 5-ть років.

 

«Команда Атестації депутатів  місцевих рад вирішила започаткувати кампанію «Вимагаємо звіту!» спрямовану на звітування депутатів за всі 5ть років каденції. Мешканці міста мають право знати чим саме займався кожен їхній обранець», зауважив голова ГО «Хмельницька ініціатива», Олег Черненко.