В Хмельницькому визначили найкращих та найгірших місцевих депутатів за підсумками 2018 року

2905.2019
image

Оцінювання депутатів проводилось за об’єктивними показниками, такими як: наявність інформації про депутата та робота його приймальні, активність на сесійних засіданнях, комунікація з мешканцями та звітування.

За результатами комплексної оцінки кожного депутата Хмельницької міської ради VII скликання жоден обранець не отримав максимально оцінки «5 балів». 17 депутатів отримали оцінку «4 бали» . 12 депутатів отримали оцінку «3 бали» . Така ж кількість депутатів Хмельницької міської ради VII скликання отримала оцінку «2 бали» . Найнижчу оцінку «1 бал» отримав депутат Руслан Афійчук.

 

Експертна оцінка роботи депутатів була досить одностайною. 33 депутати Хмельницької міської ради VII скликання отримали оцінку «3 бали». Оцінку 4 бали отримали шість депутатів: Леся Герасимчук, Людмила Головко, Ігор Мельничук, Дмитро Палій, Віталій Худецький, Анастасія Ярова. Трьох депутатів експерти оцінили у «2 бали»: Руслан Афійчук, Тетяна Калюжна, Олександр Скочеляс. Найнижчу оцінку «1 бал» та найвищу оцінку «5 балів» не отримав жоден депутат.

«Телефон приймальні є лише у секретаря ради, оскільки у нього вона постійно діюча. У решти депутатів не має такої приймальні і частина з них може приймати громадян у кількох різних місцях. Тому пропоную вказати на сторінці депутата просто контактний телефон. Це буде доречно», зауважив депутат Ігор Мельничук.

 

«Добре, що є такі рейтинги, котрі дозволяють відкорегувати роботу», зазначила депутатка Ірина Ковальчук.

 

З детальними результатами дослідження можна ознайомитись за посиланням https://attestation.in.ua/company_products/analytical_reports/15

 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснюється оцінювання та про його результати можна дізнатись на сайті організації

За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

З червня 2019 – на платформі Атестація депутатів місцевих рад

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»

 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».