В Хмельницькому розповіли як депутати міської ради інформують та здійснюють прийом виборців

1412.2018
image

Найбільш повно інформація про депутата та розклад прийому мешканців відображена на офіційному сайті Хмельницької міської ради. Біографія, що складається з відомостей про освіту, досвід роботи, місце роботи, сімейний стан, партійну приналежність,  фотокартка, години та місце прийому є майже у профілі кожного депутата на сайті. Відсутня біографія та  лише у Руслана Афійчука (фракція «За конкретні справи»). До усієї наявної інформації в профілі депутатів на сайті варто додати контактний телефон приймальні.


Прийом депутатами мешканців відбувається по різному. Найчастіше прийом мешканців здійснює Сергій Болотніков (фракція «За конкретні справи») – двічі на тиждень. Щоправда приймає громадян помічниця депутата. Варто зазначити,що підтвердити достовірність інформації про місце та час прийому не вдалось у депутатів В’ячеслава Мороза (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Олександра Скочеляса (фракція ВО «Батьківщина»), Андрія Черніцького та Володимира Ясенка (обоє представляють фракцію ВО «Свобода»).


Для інформування мешканців Хмельницького депутати використовують офіційний сайт Хмельницької міської ради, газету «Проскурів» та соціальну мережу Facebook.
«Ми не просто перевіряли наявність сторінки депутата у мережі Facebook. Важливим було як саме відбувається комунікація. Наскільки активно депутат спілкується з мешканцями та обговорює інформацію про свою роботу та роботу міської ради», зазначив голова ГО «Хмельницька інціатива» Олег Черненко.

Виявилось, що 12 депутатів Хмельницької міської ради активно використовують соціальну мережу для спілкування з виборцями. 11 депутатів користуються мережею Facebook для часткового інформування про партійну роботу та роботу на окрузі. Решта депутатів не використовують цей інструмент для роботи з громадянами.


Більш детальніше ознайомитись зі звітом за результатами дослідження можна за посиланням.

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації.


За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Хмельницькій області звертайтесь до: ГО «Хмельницька ініціатива»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Хмельницький за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Хмельницька ініціатива».