Відкриті електронні реєстри та онлайн черги: як робота Хмельницької міської ради ставатиме прозорішою

2003.2018
image

 

До вересня цього року мешканці Хмельницького зможуть побачити коли саме будуть відремонтовані їхні будинки, ознайомитись з переліком комунального майна та закупівлями, що проводить міська рада.

 

 

20 березня у стінах Хмельницької міської ради відбулась презентація проекту «Підвищення рівня прозорості місцевого самоврядування міста Хмельницького». В рамках його реалізації заплановано оприлюднити на офіційному сайті ради інформацію що стосується комунального майна, публічних закупівель, житлової політики. Містяни зможуть відслідковувати порядок проведення ремонтів у їхніх будинках. Також, хмельничани отримають можливість ознайомитись  чергою на отримання житла та стежити за її просуванням не виходячи з власної оселі. Аби закріпити співпрацю під час заходу було підписано Меморандум про співпрацю між Хмельницькою міською радою та громадською організацією «Хмельницька ініціатива».

 

 

 

«Значна частина перелічених даних є у міської ради і їх оприлюднення на офіційному сайті не потребуватиме значного залучення ресурсів. Ми вже не вперше співпрацюємо з ГО «Хмельницька ініціатива». Раніше ми спільно запустили роботу сервісу Відкрите місто та співпрацювали під час внесення змін до Статут Хмельницького, тому віримо у плідну роботу і цього разу. З результатами зможемо ознайомитись вже за пів року», зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

 

На сайті також, з’явиться вкладка з інформацією про актуальні та проведені публічні закупівлі ради. Ці дані будуть корисними як для мешканців так і для підприємців, котрі хочуть продати свої товари чи надати послуги структурам Хмельницької міської ради.

 

Не менш важливим підсумком реалізації проекту стане розробка Бюджетного регламенту. Цей документ дозволить чітко та зрозуміло прописати процедуру бюджетного процесу.

 

«Бюджетний регламент є сучасним та актуальним документом. Він дозволяє пересічним мешканцям швидко зрозуміти як розробляється та реалізовується бюджет міста і на якому етапі можна внести свої пропозиції у міський кошторис. Цей нормативно-правовий акт,а також низку інших документів, необхідних для досягнення поставлених цілей, ми розроблятимемо спільно з міською владою та залученою експерткою, керівником Юридичної клініки Хмельницького університету управління та права Мирославою Гарієвською» - зауважив голова ГО «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко.

 

Нагадаємо, що у липні 2017 року у Хмельницькому громадською організацією Transparency International Ukraine було презентовано Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України. За результатами дослідження місто Хмельницький зайняло 14 місце. Проект «Підвищення рівня прозорості місцевого самоврядування міста Хмельницького» спрямований на збільшення рівня публічності роботи Хмельницької міської ради, її підприємств, структурних підрозділів, установ та організацій.

 

Реалізація проекту «Підвищення рівня прозорості місцевого самоврядування міста Хмельницького» здійснюється громадською організацією «Хмельницька ініціатива» у рамках проекту «Розбудова прозорості в містах України», що реалізує українське відділення глобальної мережі Transparency International за кошти Фонду демократії ООН (UNDEF)

Погляди розробників та виконавців проекту не обов’язково збігаються з офіційною позицією Transparency International Україна та Фонду демократії ООН (UNDEF)»