У Кам’янці-Подільському відбувся навчальний семінар «Сприяння неупередженості рад Хмельниччини»

2011.2016
image

У Кам’янці-Подільському пройшло навчання з врегулювання конфлікту інтересів у місцевих радах.

До участі в семінарі «Сприяння неупередженості рад Хмельниччини» були запрошені  громадські активісти, журналісти та місцеві депутати.  розпізнавати та протидіяти конфлікту інтересів у діяльності місцевих рад.

Під час навчання основну увагу було зосереджено на законодавчому врегулюванню конфлікту інтересів. Учасники мали змогу проаналізувати регламент Кам’янець-подільської міської ради та ознайомитись з рекомендаціями експертів.

Завідувач Юридичної клініки Хмельницького   університету управління та права Мирослава Гарієвська та голова ГО «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко наголосили, що наявність конфлікту інтересів не обов’язково призводить до корупційних дій, однак істотно підвищує ризик їх вчинення. Як запобіжник проти цього потенційно небезпечного явища чинним законодавством передбачено ряд норм, які врегульовують питання конфлікту інтересів.

Проект «Сприяння неупередженості рад Хмельниччини» спрямований на впровадження у Регламенти ряду міських рад обласного значення (Хмельницький, Нетішин, Старокостянтинів, Славута, Кам’янець-Подільський, Шепетівка) та новостворених об’єднаних територіальних громад Хмельницької області окремих норм, що регулюють конфлікт інтересів.

Проект реалізується громадською організацією «Хмельницька ініціатива» та Юридичною клінікою Хмельницького університету управління та права за фінансової підтримки Проекту розвитку ООН.