Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств міста Хмельницького

1908.2016
image

18 серпня у Зеленій залі Хмельницької міської ради відбулось обговорення проекту рішення «Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств міста Хмельницького». Документ був розроблений громадськими організаціями: Інститут Політичної Освіти, Український незалежний центр політичних досліджень та Хмельницька ініціатива за результатами дослідження публічності 37 комунальних підприємств Хмельницької міської ради на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності».

 

Участь у заході взяли громадські активісти та депутати Хмельницької міської ради Лев Бірюк (фракція ВО «Батьківщина»), Ірина Ковальчук (фракція політичної партії  «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Ігор Мельничук (фракція об’єднання Самопоміч).

 

Серед інформації, яку варто оприлюднювати комунальним підприємствам найбільш важливою є статут, цілі діяльності, річна та квартальні фінансова звітність підприємства, біографія керівника, штатний розпис, порядок формування тарифів і цін на послуги, штатний розпис підприємств з посадовими окладами та механізмом їх формування.

 

До запропонованих змін учасники внесли свої правки, котрі дозволять не тільки зробити відкритішими комунальні підприємства, але й легко та швидко обробляти надану інформацію розміщену у форматі відкритих даних.

 

«Активність учасників під час обговорення підтвердила необхідність внесення змін у частину інформування громадян про діяльність комунальних підприємств. Найближчим часом зауваження депутатів та громадськості, корті прозвучали під час заходу будуть опрацьовані та запропоновані міським обранцям до прийняття», зауважив голова громадської організації «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко.