Влада та громада обговорили зміни до нормативних документів Хмельницької міської ради та Статуту міста

1305.2016
image

12 травня відбувся круглий стіл "Об'єднання заради реформ: співпраця влади та громадськості". Учасниками заходу були громадські активісти, депутати Хмельницької міської ради, та представники виконавчого комітету. Експерти Іван Лукеря (Український незалежний центр політичних досліджень) та Тарас Случик (Інститут політичної освіти) презентували кращі практики та стандарти участі громадян в управлінні містом, які ефективно застосовуються у інших містах України.

Попри те, що міською владою було запроваджено ряд позитиних змін, таких як громадський бюджет, трансляція заасідань ради? існує ще низка норм, котрі варто застосувати в місті. Зокрема, в Статуті міста, необхідно прописати процедуру проведення місцевої ініціативи. Норма в регламенті про закриті засідання міської ради суперечить діяючому законодавству та має бути скасована. 

За підсумками зустрічі учасникам було запропоновано створити робочу групу з метою впровадження необхіддних змін у нормативні документи Хмельницької міської ради та Статут міста. "Сподіваємось на швидке створення даної групи та  впровадження запропонованих змін", зазначив голова ГО "Хмельницька ініціатива" Олег Черненко.